7 Tips voor snoekvissen in Zweden

Wil jij graag gaan snoekvissen in Zweden, maar weet je niet zo goed hoe en waar je moet beginnen? Wij hebben voor jou hieronder 7 tips op een rij gezet om jou op weg te helpen met het snoekvissen in Zweden!

 

1. Ga snoekvissen bij minder weer

Het beste weer om te gaan snoekvissen is wanneer het regent. Door de regenduppels komt er extra zuurstof in het water, en als het water meer zuurstof bevat wordt de vis actiever in het jagen. In de zomer kan de watertemperatuur flink oplopen, en heeft dit dus een groot effect! Maar ook wanneer het bewolkt is maak je een goede kans om mooie snoeken te vangen. Bij een mooie dag, met strak blauwe lucht en felle zon is het daarintegen erg moeilijk om wat te vangen. Mooi weer is geen visweer… Helaas! Natuurlijk is het niet zo dat je met mooi weer niks kunt vangen, maar de kansen zijn aanzienlijk minder. Probeer dan als het mogelijk is om op plaatsen met schaduw te vissen.

 

2. Vis op de juiste tijden

Roofvis is in de ochtend en avond actiever dan overdag. Dus probeer eens rond zonsopkomst of zonsondergang te vissen.

 

3. Gebruik verschillende soorten kunstaas

Het is misschien verleidelijk om toch weer dezelfde plug of shad te pakken waar het de vorige keer ook zo goed mee ging. Maar wees niet te voorzichtig om kunstaas te wisselen. Ook langzamer of sneller inhalen kan het verschil maken tussen goede of slechte vangst. Wees niet te bang om te wisselen van tactiek!

 

4. Zoek de juiste kleur kunstaas

Op helder water en zonnige dagen is het het beste om natuurlijke kleuren te gebruiken. Vis je in troebel water, of is het zicht minder door schemer of bewolking, dan is het goed om fellere kleuren te gebruiken. Levert deze tactiek niet veel op, probeer dan toch gewoon die fel gekleurde shad te pakken in zonnig weer.

 

5. Zoek schuilplekken voor aasvis

Probeer zelf in te beelden hoe de bodem eruit ziet. Liggen er obstakels in het water; een omgevallen boom of steiger. Ook inhammen en rietkragen zijn goede stekken. Probeer de plekken te zoeken waar aasvis zich zou kunnen verstoppen. Waar aasvis is, zit ook roofvis.

 

6. Gebruik gevlochten lijn

Om de beet optimaal te voelen is gevlochten lijn de oplossing. Hier zit in tegenstelling tot nylon geen rek op, waardoor je de minste aanbeet al te zien krijgt. Gebruik wel een voorslag van staaldraad of 1.0 mm nylon. Dit voorkomt dat een snoek je lijn doorhaalt of de lijn stuk slijt langs obstakels in het water. Let ook op dat je draad sterk genoeg is! Snoeken kunnen groot worden en hard aan je lijn trekken. Het zou zonde zijn als je jouw droomsnoek aan de haak hebt, en je lijn breekt.

 

7. Leg afstand af

Zeker als er vanaf de kant gevist word is het soms moeilijk om op de juiste plekken te komen en is het verleidelijk om op een makkelijke werpplek te blijven staan. Maar snoek legt veel minder afstand af dan andere vissen. Dus is het belangrijk om een gebied af te vissen en dan te vervolgen naar een volgende plek. Dit vergroot de vangkans! Als je vanuit een boot vist heb je dit probleem natuurlijk veel minder. Je kunt er dan ook voor kiezen om te trollen, een ook erg effectieve manier van vissen waarmee je enorme afstanden kunt afleggen. Voor iemand die van actief vissen houdt is dit niet zo een leuke manier, maar misschien kun je dan proberen te trollen terwijl je naar de volgende stek verplaatst.

 

We hopen dat je met deze tips een goede start hebt om te gaan snoekvissen in Zweden! Wil je meer weten of heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Informatie

Meer tips voor het vissen in Zweden